31.8.2008

Korento...




...veikkaisin, mutta en ole varma. Kun muutama tunti sitten olin lähdössä mökiltä pois, huomasin oheisen kaverin kökkimässä pihakiveyksellä. Hain nopeasti kameran autosta ja nappasin muutaman kuvan. Turhaa kiirusta pidin, ei tällä kaverilla tuntunut olevan mihinkään kiire :)

Vaarallisen paikan itsensä kannalta oli vaan valinnut huilipaikaksi...oli meinaan tipalla, että en astunut tämän päälle kun verannalta ekalle pihakiveykselle, jolla tämä kaveri juuri oli, astuin...

Edit: Kyseessä on ilmeisesti tosiaankin korento, nimittäin Tummasyyskorento. Eräässä mm. korentoihin erikoistuneessa blogissa kerrottiin mm. näin:
"Tummasyyskorennot ovat kesyjä kuvattavia, ne antavat yleensä lähestyä itseään melko kivuttomasti".
Siinä siis selitys sillekkin, miksi minä onnistuin ko. korennon kuvaamaan :)


30.8.2008

Iltamaisema Aulangolla


Edelleen näitä laimeita maisema kuvia...plääh...mutta ajattelin näitä nyt tähän laittaa, kun ei mitään mullistavaa muutakaan ole tällä hetkellä. Toisaalta olen näitä ajatellut muutenkin laitaa tässä sopivin välein esille, niin laitetan vaikka nyt.

Kuva on otettu illalla, heinäkuun alussa, Aulangon alueella. Vesistö etualalla on Vanajavettä.

Kuva on sama, tai samaa sarjaa, kuin mikä on tämän blogin "otsakkeessa". Rajaus ehkä hieman eri ja "otsakkeen" kuvaa on käsitelty jollain efektillä...

29.8.2008

Graniittilinna



...ja sitten paluu arkeen. Nämä kuvat ovat odotelleet julkaisuaan jo jonkin aikaa, mutta kovin valjuilta ja tavallisilta ne tuntuvat tuohon "Mehiläinen puuhissaan" -blogikirjauksen kuviin verrattuna. Kuva-arkistoni laajuus on vielä perin pieni. En hetkeen ole ehtinyt uusia kuvia ottamaan, enkä uusia kuvauskohteita pohtimaan, joten näillä kuvilla nyt mennään eteenpäin.

Sitten hiukan näiden kuvien kohteesta...
Aulangon graniittilinnan rakennutti eversti Hugo Standertskjöld, joka osti 1883 Karlbergin kartanon ja siihen kuuluvat maat, johon kuului myös nykyinen Aulangon puistometsä. Itseasiassa eversti oli se henkilö, joka pääosin kehitti ja rakennutti Aulangon siihen muotoon, jossa se nytkin on nähtävissä. Tämän graniittilinnan, joka rakennettiin 1886-1887, kivet saatiin Aulangon alueen lampien ja teiden raivauksista. Linnan esikuvana on ilmeisesti olleet Reinin alueen raunioituneet linnat. Nykyisin se palvelee kesäisin lasten kesäteatterina.

27.8.2008

Majuri


Ohessa aika paljon vanhempaa kuvamateriaalia. Tämä kuva on kuvattu lähes päivälleen 5 vuotta sitten vanhalla 3.2 megapikselin Canon Powershot A560 -digipokkarilla. Kuvauskohteena on siskon kääpiöpystykorva Majuri. Valitettavasti Majuri ei saanut enään elää kuin noin puolitoista vuotta tämän kuvan ottamisen jälkeen, kun se menehtyi vanhuuden tuomiin vaivoihin :(
Koitin poistaa punasilmäisyyttä kuvankäsittelyssä, mutta en saanut tyydyttävää tulosta, joten jätin silmät ennalleen.

25.8.2008

Mehiläinen puuhissaan




Viikonlopun kuvasatoa... Täytyy sanoa, että aika tyytyväinen olen näihin otoksiin, vaikka kohteena mehiläinen ei kovin eksoottinen olekkaan :)

Varsin mukava, lyhyt syvyysterävyys ja oman lyhyehkön makrokuvauskokemukseni ehkä parhaat kuvat...

Toki aina voi parantaa... :)

Edit: Nyt on ilmeisesti niin, että kuvauksen kohde onkin Kimalainen. Paha moka... :)

24.8.2008

Patsastelua



Tätä patsaan ja pienen suihkulähteen yhdistelmää olen käynyt kuvaamassa monasti, mutta usein on ollut jokin häiriötekijä, joka on "ilmestynyt" kuva-alaan, eikä sitä ole sieltä helposti saanut pois: milloin on muutama mummo vaihtanut viikon kuulumiset taustalla, milloin siellä on roskapönttö ja milloin räikeän punainen puiston penkki...

No ei tämä kuva nytkään ihan häiriövapaa ole, mutta taitaa olla mahdotonta saada täysin häiriötekijöistä vapaata kuvaa tästä kohteesta.

Valitsin nyt kuvaksi hieman aiemmin ottamani kuvat kohteesta, koska tällöin oli kirkkaan aurinkoinen ilma, ja suihkulähdekin oli vielä vapaa lehdistä, pullonkorkeista ja muusta roskasta. Myöhemmin ottamissani kuvissa on ehkä muuten vähemmän häiriötekijöitä (paitsi roskat jne. suihkulähteessä), mutta ilma oli synkän pilvinen. Kuvan ilme latistui huomattavasti verrattuna näihin nyt postattuihin.

21.8.2008

Telkkä vallihaudassa





Äh...lyhyeksi jää väistämättä...ei ulotu riittävän pitkälle millään...zoomi meinaan. Kun kerrankin saa tähtäimeen muitakin lintuja, kuin lokkeja ja sorsia, niin sama ongelma kiusaa edelleen, eli tämän kittilinssin liian lyhyeksi jäävä zoomausvara. Telkkiä oli itseasiassa kaksi kappaletta uiskentelemassa linnan vallihaudassa. Ne sukeltelivat tiuhaan tahtiin veden alle ilmeisesti syötävää hakien. Aika pitkään olivat veden alla, mielestäni. Olisi ollut mukava saada näistä linnuista hiukan isommat kuvat. Samoin kuin olisi ollut kiva saada kunnon kuvat sukelluksiin lähdöstä ja siitä kun telkät palasivat takaisin pinnalle, mutta nuo kuvat jäivät epäteräviksi ja suttuisiksi :(

No tää on nyt tätä, kunnes saa paremmat vehkeet... tai sitten oppii kuvaamaan kunnolla näillä mitä on jo... :)


Edit: Lisäsin yhden, tiukemmin rajatun, kuvan tuohon viimeiseksi.

20.8.2008

Iltamaisema Vanajalla


Kuva on otettu erään sateisen ja pilvisen päivän iltana Vanajaveden rannalta. Useissa kohdin taivaanrantaa näkyi aika hienoja "valokeiloja" auringonvalosta, joka kajasti paikoitellen tummien pilvien lomasta. Valitettavasti niitä ei nyt tähän kuvaan tallentunut...
Tunnelma kuvassa, muuten synkästä päivästä huolimatta, on aika mukava mielestäni.

18.8.2008

Keskiaikamarkkinat





Ohessa muutaman kuvan satoa Keskiaikamarkkinoilta, joilla kävin eilen. Ylimmässä kuvassa on viikinkilaiva Sotka, jolla pääsi tekemään yleisökyydityksiä, eli siis soutamaan itse :)

Turnajaisista ja alemman kuvan naisista oli hankala saada kuvia niin, ettei joku "ylimääräinen" pällistellyt kuva-alassa. Siksi kuvien rajaus voi olla hiukan outo kun yritin "pahimpia" saada rajattua pois kuvasta. Turnajaiskuvat jouduin kuvaamaan pään yläpuolelta ihan käsivaralta, kun oli sen verran porukkaa, että en eturiviin päässyt.

17.8.2008

Pullarosvo


Olin kuvaamassa Aulangolla Joutsenlammen läheisyydessä. Tuo lampi on varsin suosittu kohde lapsiperheille ja lapset usein syöttävät linnuille pullanmurusia. Yhdeltä lapselta putosi isohko pullanpalanen maahan ja silmänräpäyksessä ko. pullan nappasi kuvan pullarosvo. Lapsi tästä pahastui, mutta mitäpä asialle mahtoi :( niin nopeasti tuon pullan sai lintu napattua, että kukaan ei ehtinyt hätiin...
Joka tapauksessa tuosta episodista seurasi mielenkiintoinen "taistelulentojen" sarja, kuin Spitfiret ja Messerschmittit konsanaan, kun muut linnut jahtasivat tätä kuvan lintua ja koittivat puolestaan ryövätä pullanpalasta tältä linnulta. Lopulta tämän linnun oli luovutettava ja pudotettava pulla veteen, josta sen taas joku noukki ja sama ralli jatkui... :)

15.8.2008

Ahvenistonjärvi


Laitan tähän väliin vaihtelun vuoksi tällaisen maisemakuvan Ahvenistonjärveltä. Ei mikään ihmeellinen otos sinällään, mutta pilvet heijastuvat aika mukavasti järven pinnasta, samoin järveä reunustavat puut. Ahveniston suppajärvi on pienehkö, mutta puhdasvetinen ja syvä järvi harjujen katveessa. Järveä ympäröi hyvät lenkki- ja luontopolut. Pinnanmuodoltaan rikas harjumaisema tarjoaa paljon nähtävää, joskin kapuaminen rinteitä ylös ja alas voi käydä reisien päälle :)

13.8.2008

Joutsenlampi



Muutamien vuosien hiljaiselon jälkeen on Aulangon puistometsässä sijaitsevaan Joutsenlampeen saatu uudet asukkaat. Edellisen parin toinen puolisko menehtyi noin 3 - 4 vuotta sitten. Tällöin yksin jäänyt joutsen poistui lammelta ja se jäi tyhjilleen. Pääosan lammen elinpiiristä tuntuu vallanneen erilaiset lokit, mutta kyllä nämä joutsenet aikanaan oman tilansa ottavat.... toivon näin.


11.8.2008

Aulangon Näkötorni




Aulangon linnavuorella sijaitsee nykyään n. 30 metriä korkea näkötorni, josta on hyvät näkymät joka suuntaan. Aulangon linnavuorelta voi nähdä kaksi muuta linnavuorta ja näkötornin huipulta kaikki neljä muuta Hämeen lukoksi nimitettyä mäkilinnaa.

Keskimmäisessä kuvassa näkyy tornin juurella oleva näköalatasanne näkötornin huipulta kuvattuna. Näköalatasanteen editse, pitkin jyrkkää rinnettä kulkee rappuset alas Karhulinnaan, jossa on kallioon hakattu luola, johon on sijoitettu kuvanveistäjä Robert Stigellin kivinen karhuperhe-veistos.

Alimmassa kuvassa näkymä näkötornin huipulta Aulankojärven suuntaan.


8.8.2008

Chimay


Ohessa hiukan lisää lähikuvaus kokeiluita. Tässä oli tarkoitus saada vangituksi veden "loiskahdus". Aika monta kuvaa sai ottaa, ennen kuin tämä kuva vihdoin onnistui. Taustan valinta oli ehkä hiukan huono ja epäonnistunut...
Lisäksi pitäisi olla kaukolaukaisin, mutta sellaista ei vielä tällä hetkellä löydy varustevalikoimasta, joten tässä on taiteiltu siten, että toisen käden sormi on kurottanut laukaisimelle ja toisella kädellä on sitten yritetty eri keinoin saada "loiskahdus" aikaan. Monenlaista tuli kokeiltua... :)


7.8.2008

Lasipallot



Ohessa taas pari kuvaa makroilun / lähikuvauksen hengessä. Ei oikein ole tuo taiteellinen näkemys tai visiointi meikäläisen leipälaji, mutta päätin nyt kokeilla kuitenkin jotain. "Uhrina" näissä kuvissa on Nuutajärvi-päiviltä ostamani lasipallo. Pallon on tehnyt Lasitaivas -nimisen pajan lasinpuhaltaja Marika Kinnunen. Pallon ajateltu käyttötarkoitus on paperipaino. Hmmm...mihin paperipainoja enään tarvitaan? Eikös meillä ole paperittomat konttorit? Kaikki tieto menee piuhoja pitkin...? No, oikeasti tällaisille palloille olisi paljonkin tarvetta, jos katson omaa työskentely ympäristöäni :)

Tuolla Nuutajärven lasikylässä pääsi tutustumaan myös Marimekon tunnettujen Mariskoolien valmistukseen. Mielenkiintoista seurattavaa kaiken kaikkiaan tuo lasinpuhallus.

5.8.2008

Three Amigos


Ohessa kolme kaverusta, jotka viihdyttivät toisiaan eräällä lammella Aulangolla, kauniina kesäpäivänä , jokin aika sitten. Äänessä oli pääasiassa oikeanpuoleinen veijari, ilmeisesti nuorehko kalalokki (?), joka piti omaa showtaan, keskimäisen nuoren kalalokin ja vasemmanpuoleisimpana olevan harmaalokin (?) tyytyessä tarkkailemaan. Hieman hapuilua tämä lintujen tunnistaminen vielä on, vaikka kyseessä mitä ilmeisimmin ovat kuitenkin jotkin lokkilajit... toivottavasti... :)
Joukossa oli hetkeä aikaisemmin myös sorsa, mutta se ilmeisesti kyllästyi metakkaan... :)


3.8.2008

Kivipallo



Ohessa taas muutama kuva, jotka ovat jo jonkin aikaa odottaneet julkaisuaan. Ei mitään ihmeellisiä kuvia, mutta livenä on mukava katsella tuota kivipalloa, joka pyörii rauhalliseen tahtiin virtaavan vesipatsaan päällä. Alemmassa kuvassa voi muuten nähdä pallon kyljestä kuvaajan hahmon :)
Sinänsä mielenkiintoista miettiä, kuinka vesi voi jaksaa nostaa raskaan kivipallon "tyynyn" päälle ja kannatella sitä siinä, mutta onhan noita isompiakin vastaavanlaisia palloja olemassa. Taika on kait siinä kuinka tarkasti pallo ja "kuppi", jossa pallo on, työstetään, ja kuinka paljon painetta vettä pyörittävä pumppu pystyy kehittämään. Käsittääkseni ei kuitenkaan puhuta kovin isoista paineista...

1.8.2008

Sateenkaari


Taannoisella valokuvausreissulla osui kohdalle pieni sadekuuro, jonka tauottua pääsin näköalatasanteelta katselemaan tuoretta sateenkaarta.